Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Σύριοι πρόσφυγες και η ντροπή της Ευρώπης




Αναρωτιέμαι, πόσο δύσκολο θα ήταν να προγραμματιστεί η διακίνηση των Σύριων προσφύγων από τα κράτη που θέλουν να περάσουν οι άνθρωποι για πάνε στην Ουγγαρία που λένε οι ίδιοι, πόσο δύσκολο θα ήταν από τα χρήματα που δίνει η EU μερικά να διατεθούν για ειδικά ναυλωμένα Πλοία-Τρένα από τα Νησία μας – Θεσσαλονίκη - Ουγγαρία ( τρένα που θα πηγαίνουν κατευθείαν στην Ουγγαρία – Transpassing  ).


Σε 30 ώρες το πολύ από την Θεσσαλονίκη οι άνθρωποι αυτοί θα ήταν στην Ουγγαρία, χωρίς να τους εκμεταλλευτούν τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών,  με λεφτά που είναι για την στήριξη τους.

Ποιος ΔΕΝ το θέλει και δημιουργεί ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

Υποψιάζομαι ότι αυτοί που δίνουν τα λεφτά, είναι οι ίδιοι που δεν τους θέλουν και είναι μέρος του κυκλώματος  που εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους για επιβίωση, θέλουν να τους πάρουν τα πάντα.

Η Γερμανία ως ηγέτης της Ευρώπης ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης της προσφυγικής κρίσης αναστέλλοντας την Συνθήκη "Δουβλίνο ΙΙ".

Αν  όμως δώσουν το Άσυλο στους πρόσφυγες στις χώρες υποδοχής ( Ελλάδα, Ιταλία ) και μετά τους παρατήσουν, οι περισσότεροι δεν έχουν λεφτά ούτε για φαγητό οπότε θα παραμείνουν στις χώρες εισόδου ( Ελλάδα, Ιταλία ).

Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων πρόσφυγες να περπατάνε στις γραμμές των τρένων, δεν κάνουν jogging ούτε μαραθώνιο, έχουν τον δικό τους Γολγοθά.



Είναι γιατί υπάρχουν σήμερα οι ίδιοι Φαρισαίοι και εκείνος ο τύπος που έκανε «ότι μπορούσε» και μετά έπλυνε τα χέρια του. 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΥΡΩΠΗ , ντρέπομαι για λογαριασμό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: