Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Παρακαλούμε μη μας σώζετε άλλο!

Μετά τις διθυραμβικές δηλώσεις της κυβέρνησης  προ δύο μηνών για την μεγάλη επιτυχία της ευρωπαϊκής συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, κύλισε πολύ νερό στ' αυλάκι.

Από τότε πτωχεύουμε και σωνόμαστε καθημερινά, ανάλογα με το ποιες δηλώσεις - εσωτερικές ή εξωτερικές -  ακούει κανείς.

Μετά από απαράδεκτη ολιγωρία δύο ετών η κυβέρνηση προσπαθεί με απεγνωσμένες κινήσεις να κάνει σε τριάντα ημέρες ότι δεν έκανε μέχρι τώρα. Αυτό δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις από τους θιγόμενους που πλέον είναι σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Για να συμβεί όμως ακόμα και αυτό, χρειάστηκε η Τρόικα να στήσει την κυβέρνηση στον τοίχο και οι ευρωπαίοι να την περνάνε από συνεχή καψόνια κάθε εβδομάδα με την απειλή της μη καταβολής της 6ηςδόσης.  Αποτέλεσμα όλων αυτών των ολέθριων ολιγωριών και χειρισμών, είναι η χώρα να χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας που διέθετε στην Ευρώπη και να γίνει ο περίγελος των πάντων αρχικά και ίσως ακόμα και ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Με δεδομένη την απώλεια της ψυχραιμίας της η κυβέρνηση πλέον επιχειρεί σε εντελώς άγνωστα νερά, με εντελώς αμφίβολα αποτελέσματα από την μια πλευρά, αλλά και με άγνωστες προεκτάσεις από τις αντιδράσεις που κλιμακούμενες, απειλούν το όποιο μέλλον της.

Αυτό που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται επαρκώς αυτή η κυβέρνηση, τα στελέχη και οι βουλευτές που την στηρίζουν είναι ότι οι Έλληνες βιώνοντας πρωτόγνωρες ψυχολογικές συνθήκες έχουν εξαγριωθεί και δεν αντέχουν άλλο. Φτάνει κανείς να ακούσει τις καθημερινές συζητήσεις ή να ρίξει μια ματιά στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να το διαπιστώσει πέραν πάσης αμφιβολίας. Αν ήδη σήμερα λοιπόν βουλευτές και υπουργοί, δεν μπορούν να πάνε σε δημόσιο χώρο και να πιούν ένα καφέ, χωρίς να κινδυνεύουν να δεχθούν προπηλακισμούς θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά τι θα αντιμετωπίσουν αύριο.

Είναι αμφίβολο αν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση για πολύ ακόμα. Με ανοιχτά θέματα όπως οι εργασιακή εφεδρεία, οι απολύσεις στο δημόσιο, οι απελευθερώσεις των επαγγελμάτων, το ενιαίο μισθολόγιο και οι περικοπές που φέρνει, οι επιπλέον περικοπές σε κανονικές και επικουρικές συντάξεις, οι έκτακτες φορομπηχτικές εισφορές σε εισοδήματα και επιτηδεύματα, τα έκτακτα τέλη και οι φόροι με μόνιμο χαρακτήρα επί της περιουσίας για να αναφερθούμε σε μερικά.

Μέτρα που επιβάλλονται μέσα σε μια νύχτα και ανακοινώνονται με πομπώδες ύφος και τεράστιο θράσος, χωρίς κανένα σχεδιασμό χωρίς να ξέρει κανείς τι ουσιαστικό θα αποφέρουν, εκτός από βίαιες δημοσιονομικές προσαρμογές επί της τήρησης του απαράδεκτου περσινού προϋπολογισμού και ενώ ήδη σε όλους τους οικονομικούς δείκτες είμαστε εκτός στόχων.

Αλλά δεν είμαστε μόνο εκτός στόχων σαν χώρα, είμαστε ήδη και στα όρια της υπομονής μας ως πολίτες.

Καταλάβετε το επιτέλους, δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: