Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Απολαύστε κυβέρνηση που όχι μόνο δεν τιμωρεί ( αλλά και ΔΕΝ εισπράττει πρόστιμα περίπου 2 δις ευρώ )  τους μαφιόζους των καυσίμων αλλά και νομοθετεί μέσω της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με της κίνησης για να "κουκουλώσει" και να "αθωώσει" τους ενόχους που κλέβουν χρόνια τώρα τους Ελληνες πολίτες. 


Το  ξέρετε χρόνια τώρα ποιοι είναι οι Μαφιόζοι αλλά δεν κάνετε τίποτα. Είστε το ίδιο ένοχοι κύριοι Βουλευτές από την Μεταπολίτευση μέχρι και τώρα, άντε τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία - Ουστ !!! 


Στην παραίτησή του ο κ. Σπινέλλης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Δε γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, αλλά αν ο σημαντικότερος από αυτούς αφορά σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “H Καθημερινή”, περί λαθρεμπορίας καυσίμων, σύμφωνα με το οποίο η ΓΓΠΣ είχε επεξεργαστεί όλα τα στοιχεία από τα οποία προέκυπταν οι παραβάσεις και είχε εντοπίσει τους παραβάτες και η πολιτική ηγεσία αποφάσισε, στα τέλη του Αυγούστου, να μην επιβάλει κυρώσεις και να βάλει στον “πάγο” όλα τα σχετικά πρόστιμα, τότε θεωρούμε ότι ασφαλώς και έχει ένα μερικό δίκιο.


από το www.neo2.gr , όλο το κείμενο.

Ο κ. Διομήδης Σπινέλλης, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, συνήθιζε να λαμβάνει email από τον πρωθυπουργό, που αφορούσαν πολύ συχνά τις προσπάθειες πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων. Ο κ. Παπανδρέου ρωτούσε επίμονα γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι διασταυρώσεις στοιχείων και οι έρευνες για το θέμα αυτό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις του επιτελείου μπορεί να στερούν πάνω από δύο δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ζήτημα θεωρείται εδώ και χρόνια «καυτό», και γι’ αυτό πρώην υφυπουργός Οικονομικών (επί Ν.Δ.) είχε δηλώσει ότι «αν βγάλω τον σχετικό φάκελο από τα συρτάρια μου, θα χρειαστώ πολύ βαριά θωρακισμένο αυτοκίνητο».

Το λαθρεμπόριο καυσίμων και ειδικά πετρελαίου θέρμανσης έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων για το Δημόσιο. Με τη λειτουργία του συστήματος «Ηφαιστος», η ΓΓΠΣ και το ΣΔΟΕ εντόπισαν, όπως αναφέρεται σε άλλη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 12/7/2011 «μεγάλο αριθμό παραβάσεων μη καταχώρισης ή εκπρόθεσμης καταχώρισης ή ανακριβούς καταχώρισης των συναλλαγών πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα Ηφαιστος». Την επόμενη φορά που ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εξηγήσεις για την απραξία και την εσκεμμένη καθυστέρηση στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων, θα πρέπει προφανώς να αποταθεί σε άλλα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, μια και ο κ. Σπινέλλης έκανε ό,τι μπορούσε…


από την http://news.kathimerini.grόλο το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: