Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ας αφήσουμε την Μαυρίλα & την Καφρίλα

Καλημέρα,

Ας δούμε για λίγο ( καλά ειναι να την βλέπουμε με την άκρη του ματιού μας ΣΥΝΕΧΩΣ ) την αισιόδοξη πλευρά της ζωής των Ελλήνων.

http://www.ellines.com/userpage.php?page_id=196

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μεταφέρει τον "Ολυμπο" στο διάστημα



Το τρίτο του διαστημικό ταξίδι πραγματοποιεί ο ομογενής κοσμοναύτης Θόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος, ως διοικητής του ρωσικού διαστημοπλοίου Σογιούς ΤΜΑ - 19 που για 161 ημέρες, θα παραμείνει συνδεδεμένο με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μαζί του, η 45χρονη φυσικός Σένον Ουόκερ, που πετά για πρώτη φορά και ο 50χρονος στρατιωτικός Ντάγκλας Ουίλοκ, που πραγματοποιεί τη δεύτερη πτήση του. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έπειτα από πρόταση του ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη, η αποστολή του έχει πάρει το επίσημο διακριτικό όνομα "Όλυμπος"


http://www.ellines.com/userpage.php?page_id=75

ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΝΓΚΟΣ
Τα "χρυσά" χέρια της παιδικής καρδιοχειρουργικής



Τον έχουν χαρακτηρίσει σύγχρονο ιεραπόστολο της Ιατρικής και όχι άδικα. Δεν τον ενδιαφέρουν, ούτε οι τίτλοι, ούτε τα αξιώματα. Μαθητής του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκτνί Γιακούμπ, με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά, ο Αυξέντιος Καλανγκός κατέχει διευθυντική θέση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης. Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά, μπροστά στις 9.000 επεμβάσεις που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία σε άπορα παιδιά; 




http://www.ellines.com/userpage.php?page_id=221

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Παιχνίδι" στα χέρια του ο γρίφος του ΝΑΣ



Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με βαθμό 9,98 στα 10, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ,  καθηγητής πληροφορικής στο MIT, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά διεθνώς. Οι γνώσεις και ικανότητές του αδιαμφισβήτητες, ωστόσο, αυτό που εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στην επιστημονική κοινότητα, ήταν το επίτευγμά του - το 2009 - να ξεδιαλύνει έναν δύσκολο γρίφο της πληροφορικής, που έμενε άλυτος από το 1950. Η διδακτορική του διατριβή μελετά το Θεώρημα του Νας, στη θεωρία των παιγνίων, θεώρημα για το οποίο το 1994 ο Νας κέρδισε το Νόμπελ Οικονομίας. 



Οι παραπάνω είναι πρώτα Άνθρωποι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: