Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οι τεχνολογίες τρέχουν ταχύτερα από τους IT managers


Η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας αποτελεί ένα πρόβλημα για τους IT managers οι οποίοι δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν επαρκώς. Αυτό διαπιστώνει μία έρευνα της Equanet για τη βρετανική αγορά, αν και τα αποτελέσματά της σαφώς μπορούν να επεκταθούν και στις υπόλοιπες αγορές.
Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία (81%) των IT managers των βρετανικών επιχειρήσεων ανέφεραν ότι αγωνίζονται για να παρακολουθούν τις νέες τεχνολογίες. Το 61% δήλωσαν ότι δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες να διαχειρίζονται νέες τεχνολογίες όπως το cloud ή το mobile computing. Ανέφεραν δε ότι χρειάζονται εκπαίδευση προκειμένου να αισθάνονται εμπιστοσύνη με τις νέες, αναδυόμενες τεχνολογίες.
 
Το cloud computing και το virtualization αποτελούν αιτίες πονοκεφάλου για τους managers. Το 44% παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με το virtualization, ενώ το 38% με το cloud computing. Το 81% των IT managers παραδέχτηκε ότι συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα για τα οποία δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένος να τα επιλύσει και μόλις ένα μικρό τμήμα (4%) των IT managers εκφράζει την αυτοπεποίθησή του ότι μπορεί να χειριστεί όλα τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη δουλειά του.
 
Η έρευνα, τέλος, αναφέρει ότι η μέση βρετανική επιχείρηση χάνει 7,5 ημέρες κάθε έτος σε IT downtime. Επισημαίνει δε ότι ένας πιθανός λόγος γι' αυτό είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία κινείται με ταχύτερο ρυθμό από τον οποίο οι IT managers μπορούν να προετοιμαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: